18 Aralık 2017 Pazartesi

Erdoğan, Carlos Latuff'un karikatürlerine sansür istedi


Ünlü karikatürist Carlos Latuff, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatlarının karikatürlerine erişim engeli talep ettiğini duyurdu.

Brezilyalı Karikatürist Carlos Latuff, resmi Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlarının karikatürleri için Twitter'a erişim engeli talebinde bulunduğunu duyurdu.

Türkiye'deki politik atmosfere ilişkin ve hükümeti eleştiren karikatürleriyle tanınan ünlü karikatürist Carlos Latuff, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karikatürlerine erişim engeli kararı çıkarttırdığını Twitter hesabından duyurdu. Latuff, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel'in karikatürleri için Twitter'a erişim engeli talebini içeren kararını Portekizce, İngilizce ve Türkçe mesajla paylaştı.



Carlos Latuff hesabından şu mesajı paylaştı: "Erdoğan'ın avukatları, içinde 11 karikatürümün yer aldığı 80 içeriğin internetten kaldırılması için Twitter'a yasal baskı yapıyor ki bu düpedüz bir sansür girişimidir. Türk demokrasisi bu mudur? Erdoğan Türklerin karikatürlerime erişmesini neden istemiyor? Erdoğan'ın korkusu nedir?"




KAYNAK : artigercek.com

Hiç yorum yok: