4 Mart 2017 Cumartesi

HOMUR 86 KAZDAĞI İÇİN ÇIKTI

HOMUR BU KEZ İKİ KAPAKLI....

HOMUR bildiğiniz gibi 18.yılına girerken ilk sayısını  OHAL sürecinde basına ve demokratik kuruluşlara yapılan ağır baskılara rağmen siz değerli yazar, çizer dostlarımız ve okuyucularımızla beraber 25 Şubat 2017 tarihinde yayınladı. 18 yıla girerken şimdiye kadar geçirdiğimiz bu süreçte  86.sayıyı eserleri ile yaratan yazar-çizerler başta olmak üzere,  bizlere her türlü dayanışmada bulunan kişi –kuruluş, sendika, meslek odası ile platformlara teşekkür etmeyi bir borç biliriz.
Homur Yayın Kurulu olarak HOMUR’ un son sayısını Özel olarak KAZDAĞI talanına ayırmıştık, bildiğiniz gibi ilgili çalışmalar sürerken Türkiye de gerici bir darbe girişimi yaşandı. Girişimden bu sayıda beraber çalıştığımız sendikamız KESK -EĞİTİM-SEN’ de etkilendi. Olayları “Allah’ın lütfu” olarak değerlendiren iktidar darbecilerle mücadele iddiasıyla geniş bir “cadı avı” başlattı. Bu avdan darbe girişimi ile uzaktan yakından ilgisi olmayan  eğitim emekçileri başta olmak üzere, basın mensupları ile akademisyenlerle tüm emekçiler ağır bir şekilde etkilendi..

 Darbe Girişiminden sonra ilan edilen OHAL ile uygulanmaya başlanan KHK (Kanun Hükmünde Kararname ) ile “darbecilerle hesaplaşma” adına ihraçlar,  açığa alınmalar hükümetin eğitim emekçilerinin sendikal örgütlülüğüne, özellikle iş güvencesine yönelik olarak attığı adımlar saldırının asıl nedenini ortaya koydu.

       Bizde Homur Yayın Kurulu olarak mücadele arkadaşlarımızın sorunlarını gündemimize alarak KAZDAĞI Özel sayımızı tüm halkımıza yapılan gerici ve anti-demokratik baskıların işleneceği 2 Kapaklı daha özel HOMUR sayısı yapmaya karar verdik ve Şubat 2017 de gerçekleştirdik.

       25 Şubat 2017 tarihinde çıkan HOMUR 86.sayıyı
Ahmet ÇUHACI, Ahmet Zeki YEŞİL, Adımizi, Asuman KÜÇÜKKANTACILAR, Aşkın AYRANCIOĞLU, Atay SÖZER,  Atilla ATALA, Birol ÇÜN, Boris VİAN, Canan OĞUZ BAYRAKTUTAN,  Canol KOCAGÖZ, Coşkun GÖLE, Dinçer PİLGİR, Ekrem KILIÇ, Emre BAKAN, Ercan BAYSAL, Fatih BALCI, Hülya ERŞAHİN, Hüseyin ASLAN, Hüseyin ÇAKMAK, İbrahim ORMANCI, Lütfü ÇAKIN, Mehmet TEVLİM, Mehmet ZEBER, Murat ÖZMENEK, Murat TÜRKEŞ,  Mustafa YILDIZ, Ogün YÜCEL, Rahime HENDEN,     Savaş ÜNLÜ, Seyit SAATÇİ, Tahir ÖNGÜR, Tayfun AKGÜL, Telat KOÇ, Umut GERMEÇ, Vahit AKÇA yazı ve çizgileriyle yarattılar.
 
       Ayrıca bu sayımızı KAZDAĞI ve OHAL e karşı mücadele eden tüm dostlarımıza adıyoruz.
 
           Dostluklarımızla
           HOMUR
           Mizah ve Karikatür Grubu

İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN






Hiç yorum yok: