20 Temmuz 2016 Çarşamba

Leman'a Engelleme



Yıllardır Fethullah Gülen Cemaati’ni eleştirmesiyle bilinen haftalık mizah dergisi Leman, darbe girişiminin ardından hazırladığı ‘Darbe Özel Sayısı’ nedeniyle linç kampanyasının hedefi haline getirildi. Dergi binası basılırken, sayının toplatılması kararı alındı.

Leman ‘Darbe Özel Sayısı’nın kapağını dün gece Twitter’da paylaşmasının ardından önce sosyal medyada tehdit edilmeye başladı. Ardından sabah erken saatlerde derginin binasına saldırı düzenlendi. Şans eseri kimsenin olmadığı binanın önünde biriken grubu polis dağıttı. Ancak derginin son sayısına toplatma kararı alındı.

Leman Yazıişleri Müdürü Zafer Aknar, Diken’e yaşananları şöyle anlattı: “Biz derginin dağıtımını İstanbul bölgesinde yapmıştık. Kapağımızı dün sosyal medyaya koymuştuk. Malum medya, yancılarının kışkırtmalarıyla bir anda linç kampanyası başlatıldı. Bu kampanya yayıldı, konumumuzu paylaştılar. Sabaha karşı birtakım çevreler dergiye saldırı düzenliyor. Dergide o saatlerde kimse yoktu. Biz o saatlerde öncesinde derginin çıkması için yoğun çalıştığımızdan evlere dağılmıştık. Ardından polis matbaaya gidiyor. 4’üncü Sulh Mahkemesi toplatma kararı almış. Dağıtımı durduruyorlar.”


Leman, AKP’nin Fethullah Gülen’le ilişkileri bozulmadan çok daha önce Gülen Cemaati’ni eleştiren sayısız kapak yapmıştı.
Dün geceden bu yana sosyal medya üzerinden yoğun tehditler aldıklarını belirten Aknar, “Korkunç şeyler yazıyorlar. ‘Charlie Hebdo’dan ders almadınız’ galiba diyorlar. Binlerce mesaj geldi. Anlamıyorum biz mi bu hale getirdik? Bu konuda bizim suçumuz ne? Biz bu konuda defalarca kapak yaptık, eski sayılarımıza baksınlar. Uyarılarda bulunduk, dinlemediler. Şimdi mi akıllarına geldi?” diye sorguladı.

Eski sayıları da toplamaya başlamışlar

Öte yandan Leman’ın toplatma kararı alınan son sayısının yanında eski sayılarının da polis tarafından kitabevlerinden toplatılmaya başlandığına dair bilgiler var.

Beşiktaş’ta bir kitabevi çalışanı, “Sivil bir polis geldi, ‘Leman var mı’ diye sordu. Ben başta müşteri zannettim. Olmadığını sorunca ‘Eski sayılar da mı yok’ dedi. Herhangi bir karar göstermedi. Eski sayılar olsaydı onları alıp gidecekti” dedi.

Aknar, kendilerine de bu yönde başka kitabevlerinden haberler geldiğini belirterek, “Leman’ı tek tek topluyorlar. Kitabevlerine giden polis nereden bilsin, elinde karar var, tüm eski dergileri de topluyor” dedi.

“Gelen tehditler karşısında güvenliğinizi sağlamak için önlem almayı düşünüyor musunuz” sorusuna da Aknar, “Polis dergileri toplatmayı biliyor. Güvenlik önlemi almayı da bilsin o zaman, binamızı da korusun” yanıtını verdi.

KAYNAK: DİKEN.COM.TR -NUR BANU KOCAASLAN


Hiç yorum yok: