7 Şubat 2015 Cumartesi

BİRLEŞİK METAL İŞÇİLERİNE ULUSLARARASI DESTEK

             

Metal patronlarının sendikası MESS in kuklası  AKP iktidarı tarafından 60 gün GREVleri ertelenen 15 bin m etal işçilerine uluslar arası destek geldi. Bugün sendika genel merkezinde  Belçika, Yunanistan, Portekiz, İspanya ve Fransa’dan sendika temsilcileri de  katıldı.
Bakanlar Kurulu kararının milli güvenlik denilenin sermayenin güvenliğinden başka bir şey olmadığını kanıtladığı ifade edilen toplantıda Genel Başkan Adnan Serdaroğlu bir açıklama yaptı. Serdaroğlu, AKP’ye hitaben “Ülkeyi soyduğun yetmezmiş gbi, işçilerin cebindeki paraya, çocuklarının nafakasına da göz koydun. Sen ne kadar yasaklarsan yasakla metal işçisi mücadelesinden vazgeçmeyecek” dedi.

Açıklamaya dünya sendikalarından katılan isimler şunlardı:: Benoit Gerits (MWB FGTB / Belçika) Yannis Stefanopoulos (POEM / Yunanistan),Markos Kontizas (POEM / Yunanistan), Roumbo Katerina (Poem / Yunanistan), Rogerio Silva (Fiequimetal Cgtp-In Portekiz), Helder Pires (Fiequimetal Cgtp-In / Portekiz), Juan Blanco (Industria Cc.Oo / İspanya), Daniel Pellet-Robert (FTM CGT / Fransa), Nail Yalçin (FTM CGT / Fransa), Patrick Correa (FTM CGT / Fransa)

Hiç yorum yok: