21 Ocak 2015 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Homur Okumalı


Naci El Ali ve Hanzala

Cumhurbaşkanı  Erdoğan İslam Birliği Teşkilatı'nın İstanbul'daki toplantısında
Charlie HEBDO saldırısı sonrası yapılan eylemleri çifte standartlı bularak
Filistinli Karikatürcü Naci El Ali, Londra'nın ortasında katledildi. Kimse çıkıp sanata kurşun demedi"  dedi.
   
 Hâlbuki Dünya kamuoyu NACİ EL-ALİ adını  Mossad'ın 1987 de Londra'da 
katlettiğinden beri tanıyor unutulmaz eseri  HANZALA ile beraber baskıya,zulme ve 
emperyalizme karşı duruyor ve yaşatıyor.

Son CHARLİ HEBDO  katliamının da mizaha yapılan bundan önce saldırıların bir parçası olduğunu Türkiye'de faili meçhule uğrayan Sabahattin ALİ, 1978 de Faşistlerce kaçırılarak öldürülen İbrahim GÜNGÖR, Madımak/SİVAS ta gericilerce yakılan Asaf KOÇAK ile Londra'da MOSSAD tarafından öldürülen karikatürcü NaCİ EL-ALİ, Şili'de öldürülen 
Santiago NATTİNO belirten basın açıklamaları katliamdan sonra HOMUR Mizah ve Karikatür Grubu  'nun açıklamaları ve pazar günü Nasreddin Hocanın Torunları İmzası ile karikatürcülerin Fransız Büyükelçiliği önünde yaptıkları basın açıklamalarında  görülüyor.

Kaldı ki biz HOMUR Mizah ve Karikatür Grubu olarak Naci El-Ali nin katillerinin yakasında olduğumuzu yaptığımız yayınlarla, sergilerle ve binin üstünde yarışmacının katıldığı Uluslararası Karikatür Yarışması ile tüm dünyaya duyurduk .
Jüri’ye Türkiye’den seçkin isimlerin yanı sıra; Filistin hareketinin efsane ismi Leyla Halid, Ürdünlü çizer  Nedal Hashem, Brezilya’dan Carlos Latuff gibi dostlarımız da bizimle olmuştu…

Ne yapalım Türkiye Cumhurbaşkanına duyuramamışız. Bu konuda yani NACi EL-ALİ'nin hesabını sorma konusunda daha fazla gayret edeceğiz.
Cumhurbaşkanı da HOMUR okumak gayretini gösterirse NACİ EL-ALİ konusunda daha fazla bilgisi olacaktır.



Hiç yorum yok: