13 Ağustos 2013 Salı

Bir Karikatür Davası Daha


Karikatürlere dava açılması pek sık rastlanılan bir durum oldu artık. Bunun son örneği Yurt Gazetesi çizeri Serhat Günbilen oldu. Palasıyla etrafa saldırdıktan sonra serbest kalıp yurtdışına kaçan kişiye gönderme yapan karikatüründen dolayı dava açıldı...

Yurt Gazetesi'nin haberi şöyle:

AKP, basın üzerindeki baskılarını sürdürüyor. Gazetecileri cezaevlerine dolduran, muhalif yazarların seslerini kısan AKP iktidarı her gün yeni bir tahammülsüzlük örneği ile karşımıza çıkıyor.

Mizah yoluyla muhafazakar yapısında sarsıntılar yaşayan AKP, son olarak gazetemizi muhalif çizgileriyle tanınan karikatüristini hedef aldı.

AKP Genel Başkanlığı, Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde gazetemizin sahibi Durdu Özbolat ve karikatüristimiz Serdar Günbilen'e dava açtı. Günbilen'in 8 Temmuz 2013'te gazetemizde yayınlanan ve üzerinde “AKP'den orantısız zeka atakları: sopalı adam'dan sonra satırlı adam” yazan karikatürü dava konusu olurken, 30 bin TL manevi tazminat talep edildi.

Sanatçıyı hedef göstermekten, sanat eserini ucube olarak nitelemekten çekinmeyen AKP, dava dilekçesinde Günbilen'in karikatürü için “Dava konusu karikatür haksız ve hukuka aykırı ağır bir saldırıdır” ifadelerine yer verildi. Karikatürün yer aldığı yayının ise basın özgürlüğü ve hoşgörü sınırlarını aştığı belirtildi.

Hiç yorum yok: