28 Temmuz 2013 Pazar

Nasrettin Hoca Fıkraları Şarkı Oldu

Bir dönemin ünlü rock şarkıcısı Erol Büyükburç Nasrettin Hoca'nın fıkralarından uyarlanan 10 şarkılık bomba gibi bir albümle dönüyor...

Konya'nın Akşehir ilçesinde bu yıl düzenlenen 54'üncü "Uluslararası AkşehirNasreddin Hoca Mizah ve Anma Günleri" kapsamında konser veren ünlü sanatçıErol Büyükburç, Nasreddin Hoca fıkralarından oluşturduğu şarkıları seslendirdi.

Ünlü sanatçı Akşehir Belediyesi işbirliği ile yapmış olduğu Nasreddin Hoca'nın fıkralarının şarkılarını seslendirdi. İngilizce, Fransızca ve Rusça olarak da hazırlanan şarkıları yine Erol Büyükburç'la birlikte sahne alan ekip arkadaşları seslendirdi. Özellikle Rus Sanatçı Anmd Ahmedov'un seslendirdiği RusçaNasreddin Hoca şarkısı ve Rusça söylediği ilahi seyircilerden büyük alkış aldı.Akşehir Açık Hava Tiyatrosu'nda Akşehirliler ile buluşan Erol Büyükburç ve ekibi izleyicilerden tam not aldı.

Erol Büyükburç konserde yaptığı konuşmada, Akşehir'i ve Nasreddin Hoca'yı çok sevdiğini söyleyerek küçük yaşlardan itibaren Nasreddin Hoca'ya ilgi duymaya başladığını belirtti.

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul ise, "Akşehir'in bir Nasreddin Hoca kenti olduğunu hissettirmek, için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, Anma ve Mizah günlerinde, mizaha daha da ağırlık vereceklerini söyledi.

Başkan Oğul, "Erol Ağabeyimiz ile Nasreddin Hoca fıkralarının şarkılarını yaptık. Hep birlikte o şarkıları öğrenip, söyleyeceğiz. Albümden halkımıza da dağıtacağız. Nasreddin Hocamızın fıkralarının hangi anlama geldiğini öğreteceğiz" diye konuştu.





Hiç yorum yok: