18 Temmuz 2008 Cuma

NASRETTİN HOCA 800 YAŞINDA


H O M U R Mizah Dergisi Temmuz 2008 ayında NASRETTİN HOCA için çıktı

Homur Nasrettin Hocanın 800. doğum yılı olan Temmuz 2008 yılında İYİ Kİ DOĞDUN manşetiyle çıkan dergi AKŞEHİR Nasrettin Hoca Festivalinde halka ulaştı.


Ayrıca Homur çizerleri Nasrettin Hocanın torunları AKŞEHİR'lilerle sohbet edip beraber karikatür çizdiler.

Akşehir meydanında açıkhava sergisi açıp portre karikatür çizen homur çizerleri ayrıca karikatür çizen genç karikatürcülere çizim teknikleri ve karikatür ilişkileri üzerine de yardımcı oldular.

İYİ Kİ DOĞDUN Manşetiyle çıkan HOMUR 'un kapağında Şarlo, Neyzen Tevfik, Michael Moor, Atay Sözer, Laurel ile Hardy, Aziz Nesin, Wood Allen, Karagöz-Hacivat ile Rıfat Ilgaz'ın Nasrettin Hoca'nın 800.doğum yılı için söylediği en yeni sözler yer almakta, ayrıca ön sayfada Markopaşa, Homurabi ile Hoca Nasrettin'in söylediği kapağı destekleyen sözlerin yeraldığı üst manşetler vardı.

Atay Sözer,S.Taner Serin, Ord.Prof Dr Akildane Herzeker, Rahime Henden, İlker Ekiz, Ahmet Çuhacı,Bertolt Brecht, Yılmaz Onay, Barış Avşar, Gülsüm Cengiz, Savaş Ünlü, Yaşar Miraç, Rıfat Ilgaz, Piref. H. Ökkeş, Yusuf Çotuksöken, Tahir Öngür, Sait Kapıcıoğlu, Yeter Özdemir Şahin, İsmail Cem Özkan yazı ve şiirleriyle, İlker Ekinci,Canol Kocagöz,Ömer Çam, Ahmet Erkanlı, Vahit Akça, Uğur Deniz Kuşgöz,Devrim Demiral,Oğuz Makal, O.Yavuz İnal, Musa Kayra, Hüseyin Çakmak, Mustafa Yıldız, Lütfü Çakın, Sadık Pala, Nuri Bilgin, Tayfun Akgül,Sait Kapıcıoğlu,Serkan İleri' nin çizgileriyle yeraldığı dergide Ayrıca Devrim Demiral Rıfat Ilgaz'ın tam dönemimize uygun AYDIN MISIN ? şiirini çizgileriyle canlandırdı.

Anıl Onat Doruk'un bulmacasını yaptığı Homur'da Geçen yıl yapılan Fotoğraf Yarışmasında segide yeralan Şamil Çoban'ın bir eseri de yeraldı. Grafik çalışmalarını Emre Bakan'ın yaptığı Homur'un NASRETTİN HOCA Özel Sayısının Yayın KurulunuAtay Sözer,Cabbar,Canol Kocagöz, Devrim Demiral, Dinçer Pilgir üstlendi.


Mizah Bahçesi 'nde Homur'un değerli çizeri Asuman Küçükkantarcıların geçirdiği başarılı baypas ameliyatını homur okurları ile mizah dünyasınahaber vererek arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerini ulaştıranlara hem dergimiz hemde arkadaşımız adına homur olarak teşekkür etmeyi bir görev bildik. Bu yıl Homur yazarımız Gülsüm Cengiz tarafından yayına hazırlanan Tarihe İz bırakanlar dizisinden Nasrettin Hoca kitabının tanıtımı ile Erol Büyükmeriç'in Nasreddin Hoca'nın 800.yılı nedeniyle hazırladığı karikatür albümünün tanıtımı yapıldı. 22 Temmuz 2004 yılında yitirdiğimiz HOMUR'un değerli çizeri Necati Abacı'yı ölüm yıldönümünde özlemle anmayı bir görev bildik. Homur çizeri Hasan Seçkin'in Guiness Rekorlar Kitabına girecek çalışmasını KÜBA Halk Cumhuriyeti'ne götüreceği flaş haber olarak verildi. Hasan Seçkin'in "Emeğin 120.yılında Emek Karikatürü" adını verdiği , 365 günde tamamlayacağı 365 metrelik eserine çalışmaya 1 Mayıs 2008 tarihinde başladı. Dünyanın en uzun karikatürü ünvanı ile Guiness Rekorlar Kitabına girmeyi planlayan Hasan Seçkin bitirdiği eserini Küba Halk Cumhuriyeti'nin 50. kuruluş yıldönümü olan 2009 yılında başta Küba olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde sergileyecek ve sonunda Küba Halk Cumhuriyeti'nin Emek Müzesine hediye edecek.

Nasrettin Hoca'nın 800. doğum yılını işlerken HOMUR Mizah Dergisi yıllardır mizah yazar ve çizerlerinin talebi olan Nasrettin Hoca Mizah Enstitüsü 'nün Hoca'nın 800.yılında bir Devlet Üniversitesine bağlı olarak Akşehir'de kurulması talebini HOMUR'un değerli fenni yazarı piref.H. Ökkeş tarafından Evvel zamandan bir Akşehir seyahatnamesinden bulduk ve dergide bastık .HOMUR'un da tamamen talepleri arasında olduğu konu hakkında Yazarımız aynen şöyle demektedir. "...Akşehir'de artık bir gülmece enstitüsü veya merkezi kurulması gerekmektedir.

Adı ya NASREDDİN HOCA Evrensel Gülmece Araştırma Merkezi ( N E G A M ) ya da Nasreddin Hoca Gülmece Araştırma Merkezi ( N A H G A M ) olsun....." Ayrıca HOMUR Mizah Dergisinin bu sayıda öne çıkardığı başlıca konular ise * Suyun özelleşmesi üzerine Tahir Öngür'ün SUYUN BEDELİ HAYATIMIZ MI OLACAK? * Yusuf Çotuksöken'in Nasrettin Bizden Başka kim Ola ki. * Sait Kapıcıoğlu'nun KUŞ GRİBİ: KUŞ KAFALILAR ve ÇIKARCILAR * İsmail Cem Özkan'ın KÖPEKTE Kİ KENELER yazıları homur'un özel olarak öne çıkardığı konular oldu.


HOMUR Mizah Dergisini isteme ve irtibat kurma adresi: Akşehir Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Nasreddin Cad No: 32 PK 22 AKŞEHİR - KONYA Tel: 0.332.813 14 35 fax 0.332. 813 36 03 HOMUR Mizah ve Karikatür Gurubu

Hiç yorum yok: