31 Ocak 2021 Pazar

Atilla Pekdemir Hayatını Kaybetti

 


Tiyatro, sinema sanatçısı. karikatürist Atilla Pekdemir hayatını kaybetti.

Atilla Pekdemir 10 Şubat 1943 tarihinde Giresun’da doğmuştur. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden üçüncü sınıfta ayrıldı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünden 1968 yılında mezun olmuştur. Daha Konservatuar öğrencisi iken Kenterler Tiyatrosu'nda üç kişilik opera oyunuyla profesyonel oldu. Sırasıyla Münir Özkul, Nisa Serezli, Tolga Aşkıner, Gülriz Sururi, Engin Cezzar, Ali Poyrazoğlu, Gurup Altı (aynı zamanda kurucu olarak), 3 Maymun Kabere, Devekuşu Kabere ve Levent Kırca - Oya Başar Tiyatrosu'nda oynadı. Bir süre Bodrum'a yerleşerek sanat çalışmalarına ara verdi. Sonra özlediği sanat dünyasına geri döndü. 

Atilla Pekdemir karikatür ve seramikle uğraşmayı seviyor. Sanatçı Karikatürcüler Derneği'nin 51 nolu üyesidir. Kendi karikatürlerinden oluşan bir sergi açmayı düşünüyor. Koyu Gençlerbirliği Spor Kulübü taraftarı olan sanatçı birçok dizide sinema filminde ve tiyatro oyunlarında oynamıştır.

2015 yılında TRT1’de yayınlanan ve yönetmenliğini Özer Kızıltan ve Şafak Bal’ın yaptığı “Yedikule Hayat Yokuşu” adlı dizide Hayri Baba karakterini canlandırırken; Cem Davran, Asuman Dabak, Rojda Demirer, Levent Özdilek, Selahattin Taşdöğen, Defne Yalnız gibi oyuncularla birlikte oynadı.



Hiç yorum yok: