25 Haziran 2022 Cumartesi

Hicabi Demirci'ye Tehdit


Karikatürist arkadaşımız Hicabi Demirci'nin instegramda yayınlanan karikatürlerine önce tehdit geldi sonra da hesap şikayet üzerine askıya alındı.

Ulusal ve uluslararası 110 ödüle sahip olan Sözcü gazetesi çizeri Hicabi Demirci sosyal medya hesabı üzerinden tehdit edildi, Instagram hesabı askıya alındı.

Ülkedeki güncel olayları işleyen karikatürler çizdiğini ve Instagram hesabından paylaştığını belirten Demirci, “Son karikatürlerim orman yangınlarıyla ilgili. Bu paylaşımlarım rahatsızlık yarattı sanırım. Ondan önce de tarikat yurtlarında çocuklara yönelik tacize ilişkin karikatürümden çok tehdit aldım. (Sosyal medyadan yorum yapanlar) Paylaşımı kaldırmamı istediler.

Yoruma, Diyanet İşleri Başkanı’nı, Emine Erdoğan’ı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu etiketleyerek şikayet ettiler.

Direkt Mesaj’dan da tehdit mesajları aldım. Karikatürü derhal kaldırmam gerektiğini, yoksa sonuçlarına katlanmak zorunda kalacağımı söylediler” dedi.

Marmaris yangınıyla ilgili bu sabah yaptığı karikatür paylaşımından 4 saat sonra hesabının askıya alındığını belirten Demirci, “Herhangi bir açıklama da gelmedi, sadece ‘hesabınız askıya alınmıştır’ denildi” ifadelerini kullandı.


Hiç yorum yok: