15 Mart 2019 Cuma

Duvarları Delen Çizgiler



İLETİŞİM KURAN İNSAN TUTSAK EDİLEMEZ 
                                                                                                                                   

Görülmüştür Ekibi’nin girişimiyle,  İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Homur Mizah ve Karikatür Grubu’nun destekleriyle bir çizgi ve karikatür sergisi projesi ortaya atıldı. Serginin çağrısına demokrasi, özgürlük ve insan hakları için mücadele ederken tutsak düşen ressam ve çizer meslektaşlarımız; bulundukları Bolu, Gebze - Kocaeli, Burhaniye - Balıkesir, Gaziantep, Elbistan - Kahramanmaraş, Edirne, Kocaeli, Tekirdağ,  Tarsus – Mersin,  Şakran - İzmir ve Trabzon’daki hapishanelerde yarattıkları eserlerle katıldılar.

“Duvarları Aşan Çizgiler” adını verdiğimiz bu karikatür sergisi, içeride ve dışarıda aylar süren emek sonucu izleyiciyle buluştu. Meslektaşlarımız bu sergiyle mahpusluk ve hapishane sorunlarının dışına çıkarak, ülke ve dünya sorunlarını da eserlerinde işleyerek, bizlerden nasıl haberdar olduklarını, dünyanın sorunlarını üstlerinde taşıdıklarını gösterdiler. Çizdikleri güzel eserlerle “İletişim kuran insan tutsak edilemez” sözünü dışarı haykırdılar.

Ayrıca meslektaşlarımızın eserleriyle açılan bu sergi, ütopyalarını yaşama geçirmek isterken özgürlüklerine el konularak zindanlara atılan, dört duvar içinde yaşamaya mecbur bırakılan bir avuç insanın, hayatlarını ve davranışlarını korumak için; burjuva diktatörlüğünün duvarlarını çizgi ve karikatürle, küçük küçük delikler açarak lime lime yaptığını, yer yer yıktığını hatta bizlere duvarları parçalayarak hayata nasıl müdahil olunacağını gösterdi.

Duvarları çizgilerle yıkan meslektaşlarımız, çeşitli hapishanelerde yarattıkları eserlerinden oluşan bu sergiyi, hayatını savaşsız- sömürüsüz bir dünya için “DEMOKRASİ ve ÖZGÜRLÜK” mücadelesine adayanlara armağan ederek, yeni sergilerde buluşmak dileklerini ilettiler.


HOMUR Karikatür ve Mizah Grubu 



    









Duvarları delen çizgiler!

Mizah dergisi Homur, Görülmüştür Ekibi’nin girişimiyle, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Homur Mizah ve Karikatür Grubu’nun destekleriyle bir çizgi ve karikatür sergisi projesi ortaya atıldı.

Serginin çağrısına demokrasi, özgürlük ve insan hakları için mücadele ederken tutsak edilen ressam ve çizerler bulundukları Bolu, Gebze - Kocaeli, Burhaniye - Balıkesir, Gaziantep, Elbistan - Kahramanmaraş, Edirne, Kocaeli, Tekirdağ,  Tarsus – Mersin,  Şakran - İzmir ve Trabzon’daki hapishanelerde yarattıkları eserlerle katıldılar.



“Duvarları Aşan Çizgiler” adı verilen bu karikatür sergisi, içeride ve dışarıda aylar süren emek sonucu izleyiciyle buluştu. Çizerler bu sergiyle mahpusluk ve hapishane sorunlarının dışına çıkarak, ülke ve dünya sorunlarını da eserlerinde işleyerek, dünyanın sorunlarını üstlerinde taşıdıklarını gösterdiler. Ressamlar ve çizerler, çizdikleri eserlerle “İletişim kuran insan tutsak edilemez” sözünü dışarı haykırdılar.

Sergi, ütopyalarını yaşama geçirmek isterken özgürlüklerine el konularak zindanlara atılan, dört duvar içinde yaşamaya mecbur bırakılan bir avuç insanın, hayatlarını ve davranışlarını korumak için; burjuva diktatörlüğünün duvarlarını çizgi ve karikatürle, küçük küçük delikler açarak lime lime yaptığını, yer yer yıktığını hatta duvarları parçalayarak hayata nasıl müdahil olunacağını gösterdi.

Duvarları çizgilerle yıkan çizerler, çeşitli hapishanelerde yarattıkları eserlerinden oluşan bu sergiyi, hayatını savaşsız- sömürüsüz bir dünya için “demokrasi ve özgürlük” mücadelesine adayanlara armağan ederek, yeni sergilerde buluşmak dileklerini ilettiler.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

Hiç yorum yok: