25 Nisan 2018 Çarşamba

RESSAM HAYDAR ÖZAY’IN KARL MARKS RESİMLERİ ALMANYA’DA


Büyük filozof Karl Marks’ın 200. doğum yılı anısına Bremen’de düzenlenecek olan uluslararası sempozyuma Türkiye’den ressam Haydar Özay da Karl Marks anısına yaptığı iki resmiyle katılıyor.


Karl Marks’ın doğumunun 200. yılı anısına, Bremen Uygulamalı Bilimler Şehir Üniversitesi, Ulaşım ve Gelişim Enstitüsü ile Postkoloniyal ve Kültürlerarası Bilimler Enstitüsü (INPUTS) tarafından, 4-5 Mayıs 2018 tarihlerinde Uygulamalı Bilimler Şehir Üniversite’sinde, “Karl Marks, Marksizm ve Gelişmekte Olan Ülkeler” başlıklı bir sempozyum düzenleniyor. Sempozyumda, Marksist idealler, ütopyalar ve postkoloniyal yorumlamalar arasındaki bağlantılar ele alınacak ve Marksist perspektiften, postkoloniyal dönem okumaları yapılacak.
Türkiye’den ressam Haydar Özay da Marks’ın 200. doğum yıldönümü anısına yaptığı iki resimle sempozyuma katkı sunuyor. Özay, 2015 yılında yaptığı Gezi Resmi ve son dönem peş peşe açtığı Nâzım Hikmet sergileriyle tanınıyor.



Bremen’de düzenlenen etkinliğin destekçilerine teşekkür bölümünde, “Değerli ressam Haydar Özay'a ise muhteşem kapak resmi ile katkısından dolayı teşekkür ederiz,” ifadelerine yer verildi.
Sempozyumun resmi internet sitesine şu adresten ulaşılabilir:

https://marxandtheglobalsouth.wordpress.com

Hiç yorum yok: