19 Eylül 2016 Pazartesi

Tarık Akan'ı sonsuza uğurladık

Çizim:Coşkun Göle
Sinemamızın önemli ismi Tarık Akan'ı sonsuza uğurladık...

Akciğer kanseri nedeniyle 66 yaşında hayatını kaybeden Tarık Akan bugün saat İstanbul Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde dostları ve yakınları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Muhsin Ertuğrul'daki törenin ardından Tarık Akan'ın cenaze namazı Teşvikiye Camii'nde kılındı. Akan'ın cenazesi Bakırköy'de Zuhuratbaba Mezarlığı'nda toprağa verildi.

TARIK AKAN'IN KIZI ÖZLEM ÜREGÜL BABASI TARIK AKAN'I ANLATTI

"Onca film belgesel şöhretin arasında bizimle hiç aksatmadan tüm sevgisiyle ilgilendi babam ne düşünüyorsa onu yaşardı.
Hayattaki duruşunu kişisel hayatına da yansıtırdı. Biz üç kardeşiz bizi hepimizi ayrı ayrı çok sevdi ve her zaman bizi eşit sevdi. Babamın en değer verdiği kardeşler arası eşitliktir. Bize eşitlik duygusunun ailede başlatığın öğretti. Türkiye biz büyük kocaman bir aileyiz ve hepimiz sevgide birleşiyoruz. Babamı her kesimden her yöreden insan sevdi. Babam Türkiye'nin her yöresini çok iyi bilirdi.

Çocukluğunu Erzurum, Kayseri olmak üzere Anadolu'nun bir çok şehrinde son filmi Kars olmak üzere Türkiye'nin bir çok şehrinde film ve belgeseller çekti. Hepinizin sözcüsü olmaktı amacı. Bunları yaparken de sevenlerinin sizin sevgisini her zaman arkasında hissetmek istedi.

Babam şimdi bu bayrağı bize devretti. Bu bayrak çoğalarak devam edecek. Babam benim güzel babam sevgiyle sonsuzluğa..."

ZÜLFÜ LİVANELİ: AĞAÇLAR AYAKTA ÖLÜR, DİMDİK GİTTİ

Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen törende HABERTÜRK TV'ye konuşan Zülfü Livaneli, Tarık Akan için, "Tarık halkın gönlüne gömüldü. Kaç milyon kişi burada olmak istiyor ama bu salona sığmadı. Hakikaten yufka yürekli, kahramandı, yiğitti. Tarık Akan halkın kalbine gömülmüştür. 70'lerde tanıdım ben onu. Salon artisliğinden hakiki büyük sanatçılığına dönüşme dönemiydi. Maden filminde tanıdım onu. Kan, sürü, yol filminde, 4 filmde çalıştım. Tarık Bin Ziyad'a benzettim, gemileri yaktı, halk nehrine girdi. Ağaçlar ayakta ölür, dimdik gitti" dedi.

Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de salona geldi.

RUTKAY AZİZ TARIK AKAN'A VEDA EDİYOR

"Tarık sizleri çok seviyordu eminim sizlerde onu çok seviyordunuz ve sizlerden sadece ailesi olarak özellikle gelmenizi rica ettik. Sizler sadece Tarık'ı anmaya gelmediniz Türkiye'nin içinde bulunduğu bu alçak koşullarda geleceğin umuduna geldiniz.

Tarık, Türkiye'nin Tarık Akan'ı ama benim bizim devrimci, Bakırköylü canım, ciğerim canımın içi arkadaşım yani."


ŞAİR ATAOL BEHRAMOĞLU TARIK AKAN'A VEDA EDİYOR

"Eşsiz Cumhuriyet aydını arkadaşımızı sevgili Tarık Akan'ımızı böylesine karanlık bir zamanda son yolculuğuna uğurlarken yaşamlarımız pahasına da olsa onun okulunun öğrencileri olarak Cumhuriyetimizin ölümüne asla izin vermeyeceğimize bir kez daha ant içiyoruz."

(Kaynak:Birgün)

Hiç yorum yok: