3 Nisan 2016 Pazar

HOMUR HAYDARPAŞA GARINDA


HOMUR MİZAH GRUBU, Haydarpaşa Garındaydı; Haydarpaşa Dayanışmasının 219.nöbet gününde yeni çıkan Homur dergisinin dağıtımı yapıldı. HMG'den Atay Sözer, Atilla Atala, Çoşkun Göle, Hülya Erşahin, Canan Bayraktutan; Red Fotoğraf'dan Özcan Yaman'ın katıldığı toplantı Haydarpaşa Dayanışması'dan Tugay Kartal'ın "Valilik Homur dağıtımını yasakladı" duyurusuyla başladı, kısa bir panikten sonra bunun gecikmiş bir "1 Nisan şakası"olduğu anlaşılınca bir rahatlama oldu ve basın bildirisi okundu. 


Basına ve kamuoyuna
Haydarpaşa Dayanışması bileşenleri olarak Haydarpaşa Gar ve Liman dönüşüm projesine karşı başlattığımız mücadelenin 11. yılındayız.
1 milyon m2 alanın yağmalanmasına karşı Haydarpaşa Gar önünde 2005 yılında yaptığımız “şenlikli basın açıklaması” sokakta yapılan basın açıklamalarına yeni bir şekil kazandırdı.
2006 yılında Haydarpaşa Garın toplumsal belleğimizde yer etmesi için garda “4 gün 4 gece” süren kültür sanat etkinlikleri geçekleştirdik. Etkinlikte katılımcılar tarafından hazırlanmış olan soru önergesi TBMM’de kürsüde seslendirildi.
Toplamış olduğumuz imzalar ile koruma kurulunaurula yapmış olduğumuz müracaatla 7 adet 70 katlı gökdeleni içinde barındıran DÜNYA TİCARET MERKEZİ projesini geri teptirerek alanın tamamını kentsel ve tarihi SİT alanı ilan ettirdik.
2010 yılında özensiz bir şekilde yetkisiz yandaş firmaya yaptırılan bakım çalışması esnasında çıkan yangın ve yangını söndürme çalışması esnasında bina büyük oranda hasarlanmıştır.
Hasarlanan yapının onarılması için hazırlanan restorasyon projesinde Haydarpaşa Gar binasının çatı katına TİCARİ fonksiyon verilmesi üzerine gerek bizlerin gerekse Kadıköy Belediyesinin itirazları üzerine binaya dıştan yapılacak asansör ve çatı katının ticari kullanımı Anıtlar Yüksek Kurulunca iptal edilmiştir.
Marmaray ve YHT projeleri bahane edilerek alanın çöküntü bölgesi haline getirilmesi için tren seferlerinin sonlandırılması üzerine Haydarpaşa Gar merdivenlerinde başlattığımız Pazar eylemlerin 219. Perşembe gece eylemlerinin 199. haftasındayız.
Dayanışmamızı ve mücadelemizi kültür sanat etkinlikleri ile dirençli haline getirme gayretlerimizin bir parçası olarak Perşembe eylemlerimizde müzik dinletileri, tiyatro ve tango gösterileri gerçekleştirdik. Bu etkinliklerin içinden Haydarpaşa Dans Dayanışması adı ile bir oluşum çıkmış olup, Kadıköy’de yapılan 200.000 kişinin katıldığı kent ve doğa mitingine “sermaye defol Haydarpaşa halkındır” pankartı ile katılmışlardır.
Dayanışmamızı bugüne kadar yalnızca merdivenlere çivilemekle kalmadık, müziklere, belgesellere, ab parlamentosu önüne, Soma’ya madencilerin yanına, Ankara’ya hükümetin gözünün önüne taşıdık.
Bu gün 17. yılını kutlayan ve 84. Sayısı ile Dayanışmamıza MİZAH katan HOMUR dergisinin yazar ve çizerlerle birlikteyiz.
Bizleri “Gelmezse Eğer O Tren Öpsün Sizi Zeki Müren” başlığı ile güldüren, altındaki makale ile dönüşümü ve dayanışmayı en yalın şekli ile anlatan, kendilerini garı planlamakla görevli kılanları ters köşe yaparak garın son tamponuna yapıştıran başta Atay SÖZER olmak tüm ekibe teşekkür diyoruz.
“Savaşa Hayır Haydarpaşa Gar’dır” sloganı ile Gara da Barışa da sahip çıkmaya devam edeceğiz. 03.04.2016
Haydarpaşa Dayanışması

Haydarpaşa Dayanışması daha sonra Homur'u çıkartan ekibe birer teşekkür plaketi sundu.












Atilla Atala-Coşkun Göle-Atay Sözer

MALAVİ'DEN MESAJ VAR


HOMUR gidebileceği en uzak noktaya da ulaştırılmıştır. Lilongwe Afrika kıtasında bulunan MALAVİ devletinin başkentidir


1 yorum:

remziçelik dedi ki...

Çıkartılan dergi için ellerinize sağlık diyorum. Çizginin gücü,mizahın gücü ,şiirin gücü yansımış .Bir ray çeliği kadar güçlü ve etkili.

Umarım bir sayıyı da Validebag a yaparız .
M Remzi Çelik