18 Şubat 2015 Çarşamba

Gazeteci Nuh Köklü Öldürüldü


Gazeteci dostumuz Nuh Köklü saçma sapan bir nedenden dolayı uğradığı saldırıda hayatını kaybetti.

www.gercekgundem.com 'un edindiği bilgiye göre olay şöyle gelişti:

Gazeteci Nuh Köklü ile kız arkadaşı saat 22:00 sularında Kadıköy'ün Yeldeğirmeni Semti'nde bulunan Dayanışma Evi'nden çıktı. Bu sırada, sokak karın biriktiğini gören Köklü ve kız arkadaşı kar topu oynamaya başladı.

Köklü'nün attığı kar toplarından biri çevredeki esnafın vitrinine denk geldi. Bunun üzerine dükkanından çıkan esnaf, Nuh Köklü ve kız arkadaşına saldırdı. Kız arkadaşını kaldırmak için arkasını dönen Nuh Köklü, esnafın arkasından saldırması sonucu kalbinden bıçaklandı.

Ağır yaralanan Nuh Köklü, kaldırıldığı Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Köklü 23:50'de hayatını kaybetti.

AKILLARA ERDOĞAN'IN SÖZÜ GELDİ

Gazeteci Köklü'nün başına gelen bu saldırı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir konuşmasında söylediği "Bizim medeniyetimizde, bizim millet ve medeniyet ruhumuzda esnaf ve sanatkar gerektiğinde askerdir, alperendir. Gerektiğinde cephede vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır. Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir, gerektiğinde adaleti sağlayan hakim, hakemdir" sözlerini akıllara getirdi.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre olay şöyle devam etti...

ŞÜPHELİ DE HASTANEYE KALDIRILDI

Olayın ardından gazeteci Nuh Köklü'nün arkadaşları ve vatandaşlar, tehditler savurmayı sürdüren şüpheli esnaf Serkan A.'yı darp etti. Olay yerine gelen polis ekipleri de, Serkan A.'yı gözaltına alarak Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürdü.

"BU BİR NEFRET CİNAYETİDİR"

Gazeteci Nuh Köklü'nün arkadaşı Avukat Tamer Doğan olayı şöyle anlattı: 

"Yeldeğirmeni Dayanışması'ndan bir grup arkadaş olarak İç Güvenlik Yasası'na tepki olarak Boğa'da bir etkinliğimiz oldu. Oradan dönerken kartopu oynamaya başladık. Karakolhane'ye girdiğimizde olayın olduğu sokakta köşe başında camına bir tane kartopu geldiğini iddia eden esnaf dışarı çıktı ve çok kaba konuşmaya başladı. Kadın arkadaşlarımız uyardı. Ona rağmen sakinleşmedi ve içeriden beyzbol sopasıyla çıktı. Yaklaşık 10-15 kişiydik. İstesek çok rahat döverdik. 'Ben deliyim size silah getirir sıkarım, yarında hastaneden çıkarım' diye bir beyan da bulundu. Ve sopasını elinden almamıza rağmen gitti içerden ekmek bıçağıyla çıktı. Ekmek bıçağını şuursuzca sallamaya başladı. Ve bir kadın arkadaşımız önüne geçti. Onun omzunun üstünden salladı önce. Ondan sonra başka bir erkek arkadaşımızın montunun göğüs kısmını kesecek şekilde savurdu. Yetmiyormuş gibi Emrah diye bir arkadaşımızı köşeye sıkıştırdığında, rahmetli Nuh arkadaşımız koşarak yardıma gitti. Nuh onun belinden tutmaya çalışırken kayıp düştü. Nuh yerde sırtüstü yatarken ekmek bıçağını sert bir şekilde sapladı ve Nuh feryat etti. Ayağa kalkabildi. 10-15 adım attı yere yığıldı. Ona rağmen bu katil halen açıklamalar yapmaya devam etti. Elinde Nuh'u vurduğu kanlı bıçağıyla. Hukuku iyi bildiğini aklının yerinde olduğunu bize gösterdi. 'Ben yarın çıkacağım rahatım' dedi. Hatta yetmiyormuş gibi içeri girdi bıçağı sakladı. Öğrendiğimiz kadarıyla bıçağı ve elini yıkamış. Sonra dışarı çıktı ve halen daha küfürlü ve tacizkar açıklamalarına devam etti. Çok kişi toplanmıştı yaklaşık 100-150 kişi ve herkes olaya tanıktı. Kartopu sadece cama isabet etmişti. Bunun üzerinden Nuh'u katletti bu esnaf. Bu bir nefret cinayetidir" dedi. 

"DAHA ÖNCE BAŞKALARI DA SORUNLAR YAŞAMIŞ"

Olay sırasında Köklü'nün yanında olan kız arkadaşı Ferda Sayın ise "Daha önce başkaları da bu kişi ile sorunlar yaşamış. Nuh daha geçen gün bu dükkandan alışveriş yapmıştı. Beraber sokak köpekleri için mama almıştık. Ama nasıl bir esnaf ise bir arkadaşımız onu sakinleştirmeye çalışırken onun üzerine bile sopa ile yürüdü" şeklinde konuştu.

CENAZE ANKARA'YA GÖNDERİLECEK

Gazeteci Köklü'nün cenazesinin, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından defnedilmek üzere Ankara'ya gönderileceği öğrenildi. Gözaltındaki şüpheli Serkan A.'nın ise işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Olay sosyal medyada da yer buldu...

Sidar Gürkan @SidarGurkan ADLI KULLANICININ GAZETECİ NUH KÖKLÜ CİNAYETİYLE İLGİLİ MESAJLAR;

1. ‪#‎NuhKöklü‬ Yeldeğirmeni Karakolhane Caddesi'nde kartopu oynarken bir aktar tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

2. 'İç güvenlik yasası'na karşı Boğa'daki özgürlük nobetinden dönen @yddayanisma'dan arkadaşlar kartopu oynarken aktar arkadaşlara saldiriyor.

3. Önce sopayla dışarı çikan aktarın elindeki sopa alininca içeri gidip eline aldığı bıçakla herkese saldiriyor. #NuhKöklü

4. #NuhKöklü kalbinden bıçaklayan aktar bir kaç kişiyi de yaralama teşebbüsünde bulunmuş. Bir arkadaşa savurduğu bıçak montunu yırtmış.

5. #NuhKöklü arkadaşına saldıran aktarı durdurmak isterken, Aktarla boğuşurken yere düşmüş. Nuh yerdeyken aktar bıçaklamış.

6. Aktar Nuh'u bıçakladıktan sonra elindeki kanlı bıçakla sokak ortasında bağırarak konuşma yapmış. #NuhKöklü

7. Aktar '46 raporu'nun olduğunu söyleyerek "nasıl olsa yarın çikarim" demiş. #NuhKöklü

8. Katil aktar yıllardır aynı yerde baharat dükkanı (aktar) işletiyor. Saldırgan bir insan olduğu söyleniyor. #NuhKöklü

9. Nuh Haydarpaşa numune hastanesi ne kaldirildiktan kısa bir sure sonra hayatıni kaybetti.

10. Polis olay yerini çevirmiş ve ekranlara yanlış bilgi vererek manipüle ediyormuş.

11. Olay yerinden gelen arkadaşların aktardığına gore polis aktara beyzbol sopasıyla saldırıldığını söyleyerek manipülasyon yapıyormuş


Köklü'nün mensubu olduğu Yeldeğirmeni Dayanışması saldırıya dair bir açıklama yayımladı. 

Açıklama şu şekilde:

    Akşam saatlerinde, Yeldeğirmeni Dayanışması'ndan 10-15 kişilik bir arkadaş grubu olarak kar topu oynamaya çıktık. Karakolhane Caddesi sokaklarında birbirimizle şakalaşırken bir anda dükkanının camına kar topu gelen esnaf, önce sopayla ardından ekmek bıçağıyla öldürme kastıyla üzerimize saldırarak, canımız Nuh Köklü arkadaşımızı bıçaklayarak bizden ayırdı. Canımız yanıyor, içimiz kanıyor! Bu bir nefret cinayetidir. Dayanışma olarak yas ilan ediyoruz. Nuh'un son sözü: "Ne olur bu bir rüya olsun..."

Açıklamanın tam metni şöyle:

“Yoldaşımızı, canımızı, can arkadaşımızı, Nuh Köklü’yü yitirdik…

Yeldeğirmeni Dayanışması ve Forza Yeldeğirmeni’nden arkadaşımız Nuh Köklü’yü psikopat bir esnaf gözümüzün önünde katletti.

Altıyol Boğa’da saat 20:00’da “İç Güvenlik Paketi”ne karşı ‪#‎direnözgürlük‬ nöbeti tuttuktan sonra mahallemize dönerken kar topu oynamaya başladık. Karakolhane Caddesi’ne geldiğimizde camına sadece bir kar topu isabet eden Aktar dükkanından çıkan KATİL küfürlü bir şekilde, camının kırılma ihtimali üzerine bağırmaya başladı.

Sakinleştirme çabamıza rağmen üslubunu değiştirmeyen KATİL “silahı getirir hepinizi öldürürüm, raporum var ertesi gün de elimi kolumu sallar çıkarım” diyerek dükkana koştu ve elinde bir beyzbol sopasıyla dışarı çıktı. Sopayı savurduğu anda elinden alıp olayı kapatmak için ısrar etmemize rağmen tekrar içeri koşup elinde ekmek bıçağıyla çıkan KATİL önce kendisini engellemeye çalışan kadın arkadaşımıza bıçağı savurdu ve şans eseri bıçak omzunun üstünden geçti. Onu itip erkek arkadaşımıza ulaşan KATİL bıçağı ile montunu kesti ancak yaralayamadı.

Ardından karşı kaldırımda kalan başka arkadaşa yönelen KATİL çöp konteynırının arkasına onu sıkıştırıp itince NUH yardıma koştu ve KATİLE müdahale etti ve kayıp düştü. O esnada NUH’a dönüp doğrudan göğsüne saplayan KATİL ayağa kalkarak bıçağı önüne gelene savurmaya devam etti.

On onbeş adım atan NUH yere yığıldı ve sağlıkçı arkadaşımız tampon yapmaya başladı. Bu esnada psikopat halen “bana bir şey olmaz yarın çıkarım” diye bağırıyordu.

Arkadaşlarımız Nuh’u taksi ile hastaneye götürdüler. Bütün bu olanlara ve toplanan yaklaşık 150 kişinin kınamalarına rağmen küfürlerine, kadın arkadaşlara tacizlerine devam eden KATİL dükkana girip bıçağı ve ellerini yıkadıktan sonra telefonda sırıtarak biriyle konuşmaya başladı. Dışarı çıkıp önüne gelene küfür etmeye devam edince mahalleli psikopata müdahale etti ve bu esnada yere düşerken dükkanın kapısındaki camı kırıldı. Bunu açıklama nedenimiz, haberlerde sanki kartopu camı kırmış gibi takdim edilmesidir.

Gezi Direnişinden beri omuz omuza olduğumuz hayat dolu bir yoldaşımızı kaybetmenin hüznü ve öfkesiyle yazıyoruz bu satırları…

Bu bir nefret cinayetidir!

Neşe içinde kartopu oynayan, kadınlı-erkekli bir gruba duyulan nefretin sonucuydu bu olay.

Esnafa polislik yetkisi veren iktidarın yarattığı bir ölümdü… Tahammülsüz, psikopat bir toplumda bir Devrimcinin bu kadar kolay ölmesini hazmedemiyoruz. Bu kadar kolay olmamalı!

O kadar canımız yanıyor ki anlatamayız…

Bu akşam saat 19:00’da NUH yoldaşın katledildiği Karakolhane Caddesi’nin girişinde karanfillerle anma yapacağız. Bizi bu zor günümüzde ne olur yalnız bırakmayın…

Sabah-Atv  Grevi'nden dolayı Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü'nü
Nuh'un da içinde olduğu gazeteciler almıştı


Uğurlarken... Foto:Atilla Atala




Hiç yorum yok: