2 Ocak 2015 Cuma

Ustalar Çukurova'da

Çukurova Belediyesi iki büyük usta adına iki önemli ve kalıcı kurum oluşturuyor...
Karikatürün en büyük ustalarından TURHAN SELÇUK adına bir TURHAN SELÇUK SANAT OKULU;  edebiyatımızın usta ismi ORHAN KEMAL adına da ORHAN KEMAL KÜLTÜR merkezi...
8 Ocak 2015 tarihinde yapılacak açılışta çeşitli etkinlikler de düzenlenecek.



ORHAN KEMAL KÜLTÜR MERKEZİ VE TURHAN SELÇUK SANAT OKULU ADANA'DA AÇILIYOR

Edebiyatımızın önemli kalemlerinden hemşehrimiz Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü'nün, yaklaşık iki yıldır babasının adının Adana'da bir kültür merkezine verilmesini istediğine şahit oluyorduk. Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu da Çukurova Belediyesi’ne bir öneride bulunarak var olan Kültür Merkezleri’ne Orhan Kemal'in adının verilmesini önerdi. Bu önerinin kabul edilmesi ile birlikte açılışın Orhan Kemal'e yakışacak bir şekilde organize edilmesine başlandı.
Açılış etkinlikleri kapsamında Orhan Kemal Kültür Merkezi'nin hemen yanında yer alan binada ise,  Türk Karikatürü’nün en önemli isimlerinden Turhan Selçuk'un adının verildiği Sanat Okulu'nun da açılışı gerçekleşecek.
Orhan Kemal Kültür Merkezi; üç sergi salonu, 600 kişilik tiyatro salonu ile birlikte Turhan Selçuk Sanat Okulu’ndan oluşmaktadır.

ÇUKUROVA SEVDALILARI ÇUKUROVA'DA BULUŞUYOR

Açılışta Kültür Merkezi'nin fuayesinde, Orhan Kemal'in yakın dostu gazeteci, yazar, ressam Fikret Otyam, eşi Filiz Otyam ile birlikte K. Atatürk imzasını resimselleştirerek şuan kullanmakta olduğumuz K. Atatürk imzasının yaratıcısı Etem Çalışkan ile birlikte bu 3 önemli isim “Orhan Kemal'e Selam” adlı sergiyi açıyorlar.
Turhan Selçuk Sanat Okulu'nun sergi alanında ise usta Turhan Selçuk'un “Söz Çizginin” isimli sergisi sanatseverlerle buluşacak.
Etkinlikte Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu üyeleri, Adanalı Ressamlar Topluluğu (ART) üyeleri ve  Mesut Dikel'den oluşan karma bir serginin de aynı gün açılışı gerçekleşecek. 
Bu önemli sergilerin yanı sıra Orhan Kemal Kültür Merkezi'nin içerisinde yer alan tiyatro salonunda ise Adana Kültür Sanat Derneği üyelerinden Nazan Arabacı Balcı, Sevinç Kökenler ve Halit Gökmen, Orhan Kemal şiirlerinden oluşan bir sunum gerçekleştirecek.
Ev sahipliğini Orhan Kemal’in oğulları Işık ve Nazım Öğütçü ile Turhan Selçuk’un kızı Aslı Selçuk'un yapacağı gecenin konukları arasında edebiyatımızın önemli kalemlerinden Füruzan, Adanalı film yönetmeni Ali Özgentürk ve sergi sahiplerimizden Filiz- Fikret Otyam ile Etem Çalışkan yer almaktadır.
Orhan Kemal Kültür Merkezi'nin açılışı 39 sivil toplum kuruluşu tarafından desteklenmektedir. Bu sivil toplum kuruluşları şöyle; Adana Bilişim Teknoloji Üniversitesi, Adana Rotary Kulübü, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayicileri ve İşadamları Derneği, Adana Eczacılar Odası, Adana Kamu Müteahhitleri, Adana Kültür Sanat Derneği, Adana Rotaract Kulübü, Adana Genç İşadamları Derneği, Adana Tabip Odası, Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu,  Adana Şehit Aileleri-Malülleri Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği,  Adanalı Ressamlar Topluluğu, Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği, Çukurova Rotaract Kulübü, Çukurova Edebiyatçılar Derneği, Orhan Kemal Müzesi, Dohayko, Lions Kulüpleri, Çukurova Genç İşadamları Derneği, Çukurova Rotary Kulübü, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Başkent Üniversitesi, Kuavi Milliye Mücahitleri Derneği, İş Kadınları Derneği, 5 Ocak Rotary Kulübü, Güney Rotary Kulübü, Ted Adana Koleji, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şubesi, Seyhan Rotary Kulübü, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği, Seyhan Rotaract Kulübü, Adana Tepebağ Rotary Kulübü, Adana Tepebağ Rotaract Kulübü, Sinematek, Maya Sanat Akademisi, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Güney Rotaract Kulübü.
Açılış gecesinin sunuculuğunu Ufuk Tekin, Orhan Kemal Kültür Merkezi'nin açılış  sergilerinin küratörlüğünü ise Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu adına Mehmet  Emin Arıcı üstlenmektedir.
Çukurova Belediyesi'nin arkasında yer alan Orhan Kemal Kültür Merkezi ve Turhan Selçuk Sanat Okulu'nun açılışı 8 Ocak 2015 Perşembe günü saat:18.30'de gerçekleşecek. Tüm Adanalı sanatseverlerinin açılışa katılımları beklenmektedir. 


Hiç yorum yok: