28 Haziran 2013 Cuma

RED KİT Köfte Reklamı Oldu

                                             http://www.tersninja.com/wp-content/uploads/2011/05/Red-kit.jpg
Aydın'ın Çine İlçesi, çekilen reklam filmi ile gündeme geldi. Amatör Yönetmen Harun Kızılarslan, tarafından senaryosu yazılan ve çekimi tamamlanan reklam filmi internet ortamında paylaşıldığı ilk gün 10 bin kişi tarafından tıklandı. Filmde, Çine Köftesi'nin ünlü çizgi film karakteri Red Kit ve Daltonlar tarafından tanıtıldı. Aydın ve ilçesi Çine'de iki ayrı işletmesi bulunan Köfteci Dede'nin sponsor olduğu reklam filmi, Aydın'ın tarihi yerlerinde çekildi. Tamamı amatör 8 oyuncunun oynadığı reklam filminde, Köftenin yanısıra Çine Madran suyu ve yayık ayranı da tanıtıldı. Zeybek çalınan filmde, Çine köftesi yiyen Red Kit'in efeye dönüşmesi mizahi bir dille anlatılıyor.
Yönetmen Harun Kızılarslan, filmi çekerken çocukların hamburgeri sevmesinden yola çıktığını belirterek, “Kızım da çizgi filmi çok sevdiği için en kolay bu şekilde akıllarda kalacağını düşündüm. Her geçen gün köfteci sayısının artıyor olması, hepsinin de çok iyi iş yapması köfteyi ne kadar çok sevdiğimizi gösteriyor. Ayrıca ülkemizde 291 çeşit köfte bulunmasına rağmen Çine köftesi bunların arasında öne çıkıyor” dedi.
Kızılarslan, ayrıca yakın zamanda Çine Köftesi, hamburgere karşı adlı kısa metrajlı bir film daha çekeceğini söyledi.

Sponsor Köfteci Dede'nin işletmesinin sahibi Fevzi Eryalçın da, Çine'yi tanıtmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “Ülkemizde Tekirdağ, Akçaabat, İnegöl gibi adı aklımızda kalan köfteler var. Bu kısa filmle birlikte Ege'nin kekik ve nane kokan çeşitli otlarından beslenen büyük baş hayvanlarının özel yerlerinden işlenen etlerle, hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yapılan Çine köftesini de bu lezzetler arasında yer almasını sağlamayı hedefledik” dedi.
Aydın'da geçen yılda incir reklam filmi çekilmişti.
(KAYNAK: Hürriyet Ege

Hiç yorum yok: