12 Eylül 2012 Çarşamba

Altın Yumurta Yarışması


ALTIN YUMURTA
LOGO, MARŞ GÜFTESİ, KARİKATÜR YARIŞMALARI

ÜNİVERSİTEMİN ADI VAR

GEREKÇE
Bir yerlerin isimlerini değiştirme merakı çok sıkıntılı bir hastalıktır. Yetki sahipleri kırk yıllık sokak adlarını değiştirerek büyüklerinin isimlerini verirler o sokaklara. Sonra onlar gider başkaları gelir bu kez o sokağın adı gene değişir yeni yetkilinin büyüğünün adı verilir.
Son zamanlarda üniversite adları değiştirilerek, o üniversiteleri ünlü kişiler mezarlığı yapma çalışmaları hız kazanmıştır.
Yakın zamanda adı değiştirilen üniversitelerden bazıları şunlardır: “Rize Üniversitesi”nin adı "Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi", "Zonguldak Karaelmas Üniversitesi"nin adı "Bülent Ecevit Üniversitesi", “Konya Üniversitesi”nin adı "Necmettin Erbakan Üniversitesi", “Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi”nin adı "Abdullah Gül Üniversitesi". Şehirlerin zenginleri ise, işi baştan sıkı tutmakta ve daha kuruluş aşamasında sürece dahil olup adlarını üniversite adına ekletmektedirler: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi.
Bu yarışmaları düzenlemekteki amacımız, üniversitelere siyasetçilerin ya da siyasetçilerin önemli gördüğü kişilerin adları verilerek, üniversite kurumunun bu kişilerin yüceltilmesinde bir araç haline dönüştürüldüğüne dikkat çekmek ve bu adlandırmaların arkasında yatan kişisel hırs ve egoları açığa vurmaktır.
  

HARBİ LOGO YARIŞMASI

  1. Rize Üniversitesi’nin adı “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi” olmuştur. Yeniden adlandırılmış olan üniversitenin logosunun da şanına layık olarak yeniden değişmesi gerekmektedir. Tasarlanacak logolar bununla ilgili olmalıdır.
  2. Aynı temaya sahip bir başka yarışmanın da olduğu duyumunu aldığımız için “Harbi Logo Yarışması” demeyi uygun bulduk. Eğer üçüncü bir kuruluş da aynı temalı bir yarışma düzenlerse “En Harbi Logo Yarışması” adını kullanabilir (Dördüncüsü çıkarsa ona karışmayız artık, her gelene de isim bulacak halimiz yok).
  3. Yarışmamız hakikaten harbidir, jüri ciddiyetle oturup değerlendirme yapacaktır.
  4. Yarışma istisnasız herkese açıktır; ancak, son 10 yılda polis copu, biber gazı gibi uygulamalara maruz kalanların öncelikli katılımı beklenmektedir. Çalışmalar A-4 (21x29,7 cm) ebadında kâğıda çizilecektir. Tasarımlar elle çizilmiş veya eskiz olarak uygulanmış şekilde kabul edilmez. Tasarımlar vektörel formatta, CMYK ve RGB renk modunda, Adobe İllustrator, FreeHand ya da CorelDravv programlarından biri ile hazırlanmış olmalıdır.  300 dp  JPG taranmış çalışmalar e-posta yoluyla da yollanabilir.


MARŞ GÜFTESİ YARIŞMASI
  1. Kitlesel açık hava toplantılarında ya da Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ndeki her türlü etkinlikte söylenmek için marş güftesi yazılacaktır (Bu güfte için ileri bir tarihte beste yarışması da açılabilecektir)
  2. Eserler besteleneceği için; ölçü, kafiye, ses –anlam ilişkisi, beyit ya da dörtlük, ritim gibi şekil özelliğine sahip olmalıdır. Akrostiş sanatı kullanılarak yazılmış edebi eserler de değerlendirme kapsamına alınacaktır.
  3. Marşın içinde mizah, ironi vs kullanımı tahmin edebileceğiniz gibi serbesttir. Ancak dava konusu olabilecek kişisel hakaretlerden kaçınmaya özen gösterilmesi rica olunur.

KARİKATÜR YARIŞMASI
  1. Yarışmanın konusu: EĞİTİM
  2. Çalışmalar  A-4 (21x29,7 cm) ebadında kağıda çizilecektir. Siyah/beyaz veya renkli olabilir. (Islak imzalı bilgisayar çıktısı olabilir)
  3. 300 dp JPG taranmış çalışmalar e-posta yoluyla da yollanabilir.
  4. Son zamanlarda çok sık rastlanan benzer karikatürler çoğunlukla tesadüf bile olsa katılımcıları haksız yere zan altında bırakmaktadır. Bunun önüne geçmek için ön elemeyi geçen karikatürler son katılım tarihinden sonra 10 gün boyunca unversiteminadi.blogspot.com  adresinde yayınlanacaktır. Benzerlik iddiasında bulunanlar benzeyen karikatürle birlikte bize yollayacaklar, jüri durumu inceleyecek ve gerekirse karikatürü değerlendirme dışı bırakacaktır… Bu süre içinde itiraz etmeyenler sonradan çıkıp da “Aaa bunun benzeri var şunun simılırı var” diye ahkâm kesmesin. Ya bu süre içinde konuşsun ya da sonsuza kadar sussun. 

YARIŞMALAR İÇİN GENEL KURALLAR
  1. Yarışmalar KESK Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi ve HOMUR MİZAH GRUBU tarafından düzenlenmektedir.
  2. Yarışmaya katılanlar, iletişim bilgilerini de yollamaları gerekmektedir.
  3. Çalışmaların 23 Ekim 2012 Cuma günü saat 17:00’ye kadar “Eğitim-Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi - Sıraselviler Caddesi Sim Apt. No:18/2 Beyoğlu” adresine elden ya da postayla ulaştırılması gerekmektedir.
  4. Çalışmaları internet üzerinden yollamak isteyenler  23 Ekim 2012 Cuma günü saat 17:00’ye kadar universiteminadi@gmail.com  adresine yollamaları gerekmektedir.
  5. Jüri tarafından uygun bulunan çalışmalar bir albümde toplanıp katılımcılara verilecektir
  6. Yarışmaların katılımcıları, eserlerinin CopyLEFT ile dağıtmasını kabul etmiş sayılır. Tüm çalışmalar Eğitim-Sen ve Homur tarafından ticari olmayan yayınlarda ve sergilerde kullanılabilir. (5846 sayılı Türk Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 21 ile 25.madde hükümlerinde tanımlanan işleme, çoğaltma, yayma, temsil ve işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim mali haklarının kullanımı konusunda Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi yetkilendirilmiştir)

ÖDÜLLER
HER DAL İÇİN

ALTIN SOBA BOYASIYLA BOYANMIŞ YUMURTA VE KİTAP HEDİYE ÇEKİ
GÜMÜŞ SOBA BOYASIYLA BOYANMIŞ YUMURTA VE KİTAP HEDİYE ÇEKİ
BRONZ SOBA BOYASIYLA BOYANMIŞ YUMURTA VE KİTAP HEDİYE ÇEKİ

MANSİYONLAR: BOYASIZ YUMURTA


Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi
Sıraselviler Caddesi Sim Apt. No:18/2 Beyoğlu
Tel: (212) 245 86 82 Faks: (212) 249 80 47 -
E-posta: istanbul6@egitimsen.org.tr

Grafik:Atilla Atala
Animasyon:Mehmet DAL


Hiç yorum yok: