29 Nisan 2011 Cuma

ÇIP ÇILGIN PROJE





Ord.Prof.Dr Akıldane Herzekar açıklıyor:

ÇIP ÇILGIN PROJE

Son günlerde kamuoyunun ilgisini toplayan “Çılgın Proje” İstanbul’un içinden Karadeniz’e bir kanal açarak ikinci bir boğaz yapılmasını hedeflemektedir. Proje açıklandığında pek çok kişi bunun aslında o kadar çılgın olmadığını, zaman zaman çeşitli kişiler tarafından gündeme getirildiğini söylediler.

Homur’un başyazarı Ord.Prof.Dr Akıldane Herzekar bu projeyi duyunca gülmeye başladı.

“Ben bu projeyi daha 7 yaşındayken tasarlamıştım, ama sonradan çok çocukça çok basit bulduğum için vazgeçtim. Aslında çok daha büyük, çılgın değil çıp çılgın bir projem var. Madem zamanı geldi açıklıyorum o vakit…”

İŞTE HERZEKAR’IN ÇIP ÇILGIN PROJESİ

ASLAN AĞZI TÜRKİYE

NASIL YAPICACAK?

Türkiye enlemesine kesilerek ortasından bir kanal açılacak; sonra iki ucu kuzeye ve güneye doğru açılarak sanki ağzını açmış bir aslan görünümüne getirilecek.

BU PROJEYLE NELER KAZANILACAK?

1-Akdeniz’e bir aslan başı gibi uzanarak (Böylece Nazım’ın kısrak başı benzetmesini de aşmış oluyoruz) düşmanları psikolojik olarak yıpratacağız. “Yaklaşanı ham yaparız!” imajı yaratacağız.

2-Sahillerimiz bir anda birkaç misli artmış olacak, böylece sahillerden alınacak oy oranları ciddi biçimde değişecek.

3-Artık “Kayseri’ye liman yaptıracağım; deniz yoksa deniz de yaptıracağım” diye nutuk atan politikacılarla kimse dalga geçemeyecek.

4-Türkiye, “Kuzey Türkiye” ve “Güney Türkiye” diye iki kısma ayrılacağından Amerika’ya biraz daha benzeyeceğiz.

5-Sahiller artacağından bir sahilden diğer sahile yapılacak köprüler de artacaktır, böylece cemaatin müteahhitlerine yeni iş imkânları bulmuş olacağız.

6-Artık biz de bir okyanusa sahip olmuş olacağız.

7- Ankaraport, Konyaport, Kayseriport, Yozgatport, Sivasport gibi yeni limanlarımız olacak. Buralara marinalar, AVM’ler yapılacak.

NOT:

Projenin patenti Akıldane Herzekar tarafından adına tescil ettirilmiştir; yürütmek isteyenleri uyarırız…



"ASLAN AĞZI TÜRKİYE" PROJESİNİN PANENTİ

Hiç yorum yok: