19 Ağustos 2010 Perşembe

HOMUR ÇANAKKALE'DEN GEÇTİ


“SU YAŞAMDIR” Homur Mizah Grubu Karikatür Sergisi ve Özcan Yaman Fotoğraf sergisi Çanakkale’de açıldı…


Truva Festivali ile aynı tarihlere denk gelen etkinlikler, 9 – 16 Ağustos 2010 Tarihlerine kadar sürecek olan sergiler ÇOMÜ (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi) , GSF Resim Bl. Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Umut Germeç’ in önerisiyle, Homur Yayın Kurulu Adına Editörler : Canol Kocagöz, Atay Sözer’in katkılarıyla fotoğraf ve karikatür sergileri, kazı resim atölye çalışması, “Şehirde, Tarımda, Sanatta ve Yaşamda SU” konulu bir panelden oluşuyor..

“SU YAŞAMDIR”
Suyun yaşamımızın “olmazsa olmazı”, olması dolayısıyla en temel insan hakkı olduğu ana temasıyla, “Çanakkale 2010” kapsamında, 9 - 16 Ağustos 2010 tarihleri arasında “SuYaşamdır” başlığı altında bir dizi etkinlik gerçekleştiriliyor HOMUR MİZAH Grubu Karikatürleriyle, Özcan Yaman Fotoğraf çalışmalarıyla bu etkinlikte yer alıyor.

HOMUR çizeri 30 karikatürcünün 50 den fazla yapıtıyla katıldığı sergi açık havada; atölye çalışmalarının da yapıldığı Halk Bahçesi’nde açıldı.. Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Fotoğraf Sanatçısı Özcan Yaman’ın “Su yaşamdır” fotoğraf sergisi ÇOMÜ, Kültür Evi’nde 10 Ağustos, Saat 18.oo’de açıldı. 13 Ağustos Saat 18.oo’de Çanakkale Deniz Müzesi Konferans Salonun’da yapılan panele: Prof. Dr. Kemal ÇELİK – ÇOMÜ Ziraat Fakultesi, Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi, Abdullah AYSU – Çiftçi - Sen Konfederasyonu, Ahmet ATALIK - Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı, Yrd Doç. Ahmet YARAŞ - Allianoi Kazı Başkanı, TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Fen- Edebiyat Fakültesi Üyesi olmak üzere, dört bilim adamı katıldı.. Ayrıca sergi için hazırlanan karikatür ve fotoğraflardan oluşan, sinevizyon gösterimi gerçekleştiriliyor.


ÇOMÜ, GSF Öğrenci Topluluğu (Danışman: Doç. İhsan DOĞRUSÖZ) ve “Çanakkale Belediyesi’ nin de desteklediği bu etkinlikler dizisine, tüm canlılar adına “SU YAŞAMDIR” diyenler ilgi gösteriyorlar

Hiç yorum yok: