11 Haziran 2010 Cuma

HOMUR Liseli Oldu






Homur Mizah Grubu'ndan Canol Kocagöz, Asuman Küçükkantarcılar ve Vahit Akça, 10 Haziran Perşembe günü Mustafa Saffet Anadolu Lisesi'nin davetlisi oldular.


Resim öğretmeni Tuba Karaarslan ve Coğrafya öğretmeni Dinçer Turgut, öğrencileriyle karikatür sohbeti ve çizimleri yapacak olan Homur ekibini sıcak bir karşılamadan sonra konuk ettiler. Öğretmenler odasındaki tanışma sohbeti ve çayların ardından, sohbetin yapılacağı sınıfa geçildi, söyleşiyi bekleyen öğrencilerle tanışıldı... Getirilen karikatür örnekleri hep birlikte sınıfa asıldı. Karikatür kitaplarını öğrenciler merekla incelediler...


Canol Kocagöz karikatür tanımıyla başlayıp Türkiye karikatür tarihinden bir özet yaptı, Türkiye ve dünyada karikatüre değindi.


Nasreddin Hoca adının karikatür dünyası ve karikatürcüler açısından çok önemli olduğunu ve sadece çocuklara hitap etmediğini vurgulayan Canol Kocagöz daha sonra Nasreddin Hoca fıkralarından çıkarılması gereken önemli derslerden örnekler verdi. Vahit Akça, Türkiye'de farklı karikatür anlayışlarına değinirken, karikatürün kendisi için bir düşünme, bir ifade, bir konuşma biçimi olduğunu belirtti. Yaratıya varmada hayalgücünün önemine değinen Akça, aynı zamanda bizi etkileyen ve baskılayan yargıların da hayalgücümüzü sınırlamaması gerektiğine vurgu yaptı... Asuman Küçükkantarcılar da pratik karikatür çizimlerinden örnekler gösterdi.. Daha sonra öğrenciler keyifli çizim uygulamaları yaptılar.

Hiç yorum yok: