4 Mart 2010 Perşembe

BEHİCE BORAN 100 YAŞINDA


Çizim: Erkal Yavi (Bir Uzun Yürüyüş-U.Mumcu Kitap kapağı-Tekin yayınevi)

Behice Boran- Uğur Mumcu

BASIN DAVETI

BEHICE BORAN 100 YASINDA

TURKIYE SOSYALIST HAREKETININ ONDERLERINDEN BEHICE BORAN’IN DOGUMUNUN 100. YILI NEDENIYLE YAPILACAK ETKINLIKLERI BASLATACAK BASIN TOPLANTISINA KATILIMINIZI BEKLIYORUZ.

Behice Boran sosyalist bir siyaset insani, bilim insani, kuramci, demokrasi ve baris savunucusu, es, anne, arkadas, dosttu.
Behice Boran Turkiye’de sosyolojinin kurucularindandi. “Dunyayi yalniz aciklamayi degil, degistirmeyi amaclayan” bilimciler kusagindandi. Kurami ve siyaseti birlikte surdurdu. Demokrasi ile sosyalizm arasindaki iliski her zaman yonlendirici ilkesi oldu. Ikinci dunya savasindan sonra ulkemizin soguk savas saflarina, NATO gibi savas mekanizmalarina katilmasina, Kore’ye asker gonderilmesine kararlilikla karsi cikti. Bir kadin olarak kendine erkekler dunyasinda -erkeklere hic benzemeden- onemli yer acti. En yogun siyasi calisma donemlerinde bile ilgisi ve sefkati dostlarinin, ailesinin uzerinde oldu. Seckin bir ogretim uyesi ve siyasetci oldugu donemlerde cevresiyle, bizlerle, yoldaslariyla hep dostca iliskileri oldu.

Behice Boran’i aniyoruz

Behice Boran’i gelecek kusaklara anlatmak icin dostlari, yoldaslari ve sevenleri 1 Mayis 2010’dan 1 Mayis 2011’e kadar surecek olan donemi BEHICE BORAN YILI olarak sectiler. Dogumunun 100. yilinda Behice Boran bir dizi etkinlikle anilacak. Bu surec icinde yayinlar, toplantilar ve cesitli etkinlikler yapilacak.

Turkiye sosyalist hareketinin en buyuk liderlerinden Behice Boran’in dogumunun 100. yilinda yapilacaklari Fahrettin Ozan (TUSTAV Yonetim Kurulu Baskani), Mustafa Atalay (TUSTAV Mutevelli Heyeti Uyesi ve Behice Boran’in calisma arkadasi), Umur Coskun’un (TUSTAV Mutevelli Heyeti Uyesi ve Behice Boran’in calisma arkadasi) icinde olacagi bir heyet anlatacak. Basin toplantimiza sizin ya da gorevlendireceginiz ekibin katilmasini rica ederiz.

DUZENLEYEN:TUSTAV
TARIH:05 MART 2010 CUMA
SAAT:13.0
YER: TMMOB MIMARLAR ODASI ISTANBUL BUYUKKENT SUBESI (Karakoy, Kemankes Cad. No:31, Katli otopark yani-TDI Yolcu Salonu Karsisi)
Karikatür: Semih POROY (Portreler-Karikatür Vakfı yayınları)

Hiç yorum yok: