21 Şubat 2010 Pazar

TEKEL'in Sesi Var

Tekel Direnişi için gönderdiğiniz karikatürlerden ve fotoğraflardan oluşturduğumuz "YÜRÜYEN SERGİYİ" Taksim Tramvay Durağında müzikli ,ritimli, şiirli bir basın açıklamasıyla açtık... Homur çizerleri ve Red fotoğraf'ın fotoğrafçılarının eserleri izleyenlerin önünden geçerek ilerledi.


İstanbul Kültür Forumu’nun çağrısıyla, KESK Kültür sanat-Sen’in sanat ve eylem pratiğiyle etkinlik büyük bir başarıyla gerçekleştirildi.
20 şubat 2010 Ctesi günü Saat 11.00 de Taksim Tramvay durağında Kültür Sanat-Sen Pankartıyla “TEKEL’in SESİ VAR!” diyen İstanbul Kültür Forumu çağrıcıları ve bu etkinliği sahiplenen kurumlarla toplandı.

Taksimde basın açıklamasıyla birlikte açılan sergi sırasında yapılan etkinlik saat 12.15 de tek sıra halinde yürüyen elli kişilik ‘ayaklı sergi’ halinde Gümüşsuyu, Dolmabahçe ve Beşiktaş’ta son buldu. Ankara’da mitingte toplananlara İstanbul’dan selam yollandı. Tekel işçileri gerçek açılımın ne olduğunu kardeşlik ve sevginin ne olduğunu iki aydır gösteriyorken, Başbakan’ın Beşiktaş da yapmakta olduğu sanatçılarla açılım (!) kahvaltısına Tekel'in selamını gösterdik.

Beşiktaş'a gelirken Polis iki kere yolumuzu kesti .
Polisle pazarlık ede ede Beşiktaş İskelesine geldik Barbaros heykelinin yanındaki duvarda açıkhava sergisini açtık bir saat sergimiz kaldı. saat 14.30 da basın açıklamamızı yaptık resimler çektirdik ve 15.00 yürüyüş sona erdi.

"YÜRÜYEN SERGİMİZ" şimdilik bu günkü seyahatini bitirdi. Diğer günlerde de yürümeye devam edecek... Etrafınıza dikkatle bakın her an,her yerden karşınıza çıkabilir. O zaman hemen peşine takılıp onunla birlikte yürümeyi sürdürün.

FOTOĞRAFLAR : Vahit AKÇA - Özcan YAMAN- Atay SÖZER

















Hiç yorum yok: