13 Şubat 2010 Cumartesi

HOMUR ÇEKMEKÖY'DE

1 Şubat Pazartesi günü İstanbul Kültür Forumu Projeleri kapsamında HOMUR Mizah ve Karikatür Gurubu Yazar ve çizerlerinden Canol KOCAGÖZ, Asuman KÜÇÜKKANTARCI, Kadir YASA, Vahit AKÇA Çekmeköy Gönüllüleri'nin konuğuydu.


İstanbul Kültür Forumu projelerinden ilkini Çekmeköy’de başlatılmış oldu.
Karikatür Atölyesi çalışmasında çocuklarımızı karikatürle tanıştırdık.

- Öncelikle mini bir karikatür sergisinin yanı sıra HOMUR dergilerini ve karikatür kitaplarını çocuklara dağıtarak incelemelerini isteyerek onların karikatüre bakış açıları oluşturulmaya çalışıldı.


- Daha sonra Canol Kocagöz karikatür ve mizah’ın ülkemizdeki tarihine değinerek çocukların yakından tanıdığı Nasrettin Hoca’nın mizah yeteneğinin bu kadar uzun süre halkın hafızasında kalmasının nedeni üzerine konuşularak bilinmeyen yanları anlatıldı.
- Vahit Akça ve Asuman Küçükkantarcılar karikatür çizim tekniğinden bahsederek dikkat edilmesi gereken temel püf noktaları gösterdi. Çocuklardan çizim yapmalarını istediler. Çizimlerini bitiren çocukların çizimleri üzerine yorumlar yapılarak vermek istedikleri mesajlar anlaşılmaya çalışıldı. Daha sonra herkes çizimleri panoya asarak sergiledi.
- Baskıya uygun olan çalışmalar seçilerek Kadir Yasa çocuklara kalıp çıkartma ve baskı tekniğini gösterdi. Kalıpları çıkaran çocuklar heyecan içersinde baskılarını yaptılar.

- Bu çalışmaları Canol Kocagöz’le izlerken burada çıkan çalışmaları İstanbul Kültür Forumunun ilk sanat kitabı olarak basma fikri ortaya çıktı. .

Hiç yorum yok: