5 Kasım 2007 Pazartesi

AB HOMUR'UN PEŞİNDE

HOMUR MİZAH CUMHURİYETİ AB’Yİ ŞEREFLENDİRİYOR

Yeni kurulan ve kurulur kurulmaz da dünyaya parmak ısırtan en güler yüzlü, en sivri dilli cumhuriyetlerden olan “Homur Mizah Cumhuriyeti” geçtiğimiz günlerde ABD’den toprak talebinde bulunmuştu. Homur Cumhuriyeti şimdi de Avrupa Birliği yolunda.
AB yetkilileri “Sizin gibi bir cumhuriyetin mutlaka birliğimize katılarak bizi şereflendirmesi, gerek, noolursunuz bizi bundan yoksun bırakmayın” diye yalvarmışlardır.
Homur Mizah Cumhuriyeti cumhurbaşkanı Ord.Prof.dr.Akıldane Herzekar, yetkilerle masaya oturup uzun uzun konuşmuştur.
Herzekar bu konuda “Avrupa Birliğinin bizi istemesini anlayışla karşılıyoruz; hemen olmaz demiyoruz, ama öyle sazan gibi atlayıp olur da demiyoruz elbette. Peki ne diyoruz; bu konuda bazı kriterlerimiz var. Avrupa Birliliği eğer bir uyum sürecinden geçip bu kriterlere uyacağını kanıtlasla, bize layık bir birlik olduğuna bizi inandırırsa, biz de katılıp katılmama kararımızı gözden geçirebiliriz. Ama kriterlere uyulması yüzde yüz katılacağız anlamına gelmemelidir, mizahçı milletinin sağı solu, ne yapacağı belli olmaz” diyerek görüş bildirmiştir.

HOMUR KRİTERLERİ

ESNEK GÜLME: İsteyen istediğine gülüp, istediğine gülmez. “Şuna niye güldün veya buna niye gülmedin?” diye bir zorlama olmaz.

DALGA GEÇEBİLME SERBESTLİĞİ: Her vatandaşın, kafasını taktığı şeylerle dalga geçebilme özgürlüğü olmalıdır. Bu duruma bozulmaya kimsenin hakkı yoktur. O seninle kafa buluyorsa, senin de onla kafa bulma hakkın vardır. Men dakka duka yöntemi burada geçerlidir.

MİZAHIN ÜSTÜNLÜĞÜNE SAYGI: Mizah bir yaşam biçimidir, insanın yaşama tutunmasını sağlayan önemli bir daldır. Mizah her türlü asık suratlı ciddiyetin üstündedir. Mizah oldu mu akan sular durmalıdır.


AB BAYRAĞI VE HOMUR: AB üyeleri AB bayrağında yıldız olarak temsil edilmektedir. Eğer biz birliğe katılmayı kabul edersek sıradan bir yıldız olmayız. Çünkü biz mizahçılar hep farklılık, aykırılık, çeşitlilik arayan insanlarız; eni boyu aynı olan, bir diğerinden ayrılamayan kişiliksiz bir yıldız olmayız. Bayrakta kendi “gülen yüz” sembolümüzle yer alırız. Diğer üyelerin de kendilerine uygun bir sembol seçip bu çeşitliliğe uyum sağlamaları menfaatleri icabıdır.



Şart koştuğumuz yeni AB bayrağı :

HOMUR MİZAH CUMHURİYETİ’NİN AB KRİTERLERİNE NE DEDİLER?





CASTRO: Bence oyalayın hıyarları, kapınızın önünde maymun edin, sonda da girmiyoruz diyin.





CHAVEZ: Oh suyundan da koy












BUSH: Manyak ya bunlar, bizden de zamanında toprak isteyip almışlardı.













TAYYİP: Ya bilader ne olur şu kriterler arasına bizi de almaları şartını da sıkıştırıverin , biz de sebeplenelim sayenizde, sevabına…















UNAKITAN: Kriterini de satarım babalar gibi.








ANŞTAYN : Mizahiyet Teorisini çözememiştim, siz çözdünüz; tebrikler.













CONDOLEEZZA RİCE: Şeytan diyor, Homur Mizah Cumhuriyeti’ne de gir, ama yemiyor. Sonra bir daha çıkamayabilirim.












ŞEYTAN: Bu hatun yalan söylüyor inanmayın ben öyle bi şey demedim. Hep kendi yapıyor sonra suçu bana atıyor. Bunun Havva adında bir büyükannesi vardı o da böyleydi. Ademe yedirdiği ayvanın kabahatlisi olarak beni göstermişti.

Hiç yorum yok: